Thursday

Ξενώνας Λογγάς: Με θέα στην λίμνη της Καστοριάς

Αν προγραμματίζετε χειμερινή απόδραση στην βόρεια Ελλάδα και στις μοναδικές ομορφιές της Καστοριάς, ο γραφικός ξενώνας Λογγάς αποτελεί ιδανική επιλογή διαμονής για εσάς που αναζητάτε την χαλάρωση και την ξεκούραση, λίγο έξω από την φασαρία της δημοφιλούς πόλης. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και οι σύγχρονες ανέσεις συνδυάζονται αρμονικά στην φιλοσοφία του ξενώνα, προκειμένου να μετατραπεί η διαμονή σας εκεί σε μία αξέχαστη εμπειρία.

Αυτό που θα τραβήξει την προσοχή σας κατά την επίσκεψή στο ξενοδοχείο Λογγάς είναι η διακόσμηση των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και των δωματίων, η οποία είναι απλή, με χτιστούς καναπέδες και κρεβάτια και με έμφαση στην πέτρα και το ξύλο. Άλλωστε, η όλη λογική του ξενοδοχείο είναι φυσιο-λατρική, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες του πολλές δυνατότητες για χειμερινά σπορ, πεζοπορία και εκδρομές, με αποκορύφωμα τα σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, τις Πρέσπες και το γραφικό Νυμφαίο.

Παράλληλα, τις ώρες που θα περάσετε μέσα στο ξενοδοχείο, έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τους φιλόξενους χώρους του, τον υπέροχο χώρο χαλάρωσης και ευεξίας (με σπα, σάουνα και υπηρεσίες μασάζ) και κυρίως το εκπληκτικό του εστιατόριο. Στην αίθουσα «Στους καλούς Δρυς» του εστιατορίου, συνολικής εστίασης 200 ατόμων, θα απολαύσετε τοπικές λιχουδιές, όπως σαρμάδες τυλιγμένους με λάχανο τουρσί, αγριογούρουνο, χωριάτικο κόκορα με χυλοπίτες και φασόλια σε όλες τους τις εκδοχές (γευστικό must της περιοχής). Στον ίδιο χώρο μπορείτε μέσα στην μέρα απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας.

Όσον αφορά στα δωμάτια, όλα είναι ευρύχωρα και διαθέτουν μπαλκόνι. Μπορείτε για την διαμονή σας να επιλέξετε ανάμεσα στις 7 σοφίτες με την επικλινή στέγη και την εμφανή σκεπή, ιδανικά για ρομαντική ατμόσφαιρα, ή στα εξίσου περιποιημένα στάνταρ δωμάτια. Όποια από τις δύο εναλλακτικές κι αν επιλέξετε, στα δωμάτια θα βρείτε mini bar, δορυφορική τηλεόραση, τηλέφωνο, αυτόνομο κλιματισμό και, φυσικά, απεριόριστη θέα στην πόλη και την λίμνη της Καστοριάς.

Σχετικά με τις πεζοπορικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε γύρω από το ξενοδοχείο, τα διεθνή μονοπάτια Ε6 και Ε4 βρίσκονται σε απόσταση μερικών μέτρων. Επιπλέον, τα χιονοδρομικά κέντρα του Βίτσιου και του Πισοδερίου απέχουν μόνο 10 και 29χλμ αντίστοιχα από τον Λογγά, ενώ αν διαθέτετε όχημα 4x4 μπορείτε εύκολα να βρεθείτε στις πανέμορφες βουνοκορφές και τα παραδοσιακά χωριά γύρω από την Καστοριά. Η ίδια η πόλη της Καστοριάς, μια πραγματική μεγαλούπολη που διαθέτει κάθε υπηρεσία και πρόταση διασκέδασης, απέχει μόνο μερικά λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, η διαμονή σας στον ξενώνα Λογγά θα χαρακτηριστεί από ισομερή χαλάρωση και απολαυστικές, περιπετειώδεις στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Η τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο στο ξενώνα Λογγά αυτήν την εποχή είναι στα 75 ευρώ με πρωινό.

Ξενώνας Λογγάς: Σιδηροχώρι Καστοριάς, τηλ. 24670 72424.


No comments: