Saturday

Έκθεση «Ελαιοτεχνία» στην Αθήνα

Η 3η Μεσογειακή Εκθεση
ελιάς και ελαιολάδου «Ελαιοτε-
χνία 2010» θα διοργανωθεί στο
εκθεσιακό κέντρο Expo Athens-
Ανθούσα, Αθήνα στις 16-18
Απριλίου 2010. Η Έκθεση απο-
τελεί σημείο αναφοράς του
ελαιοπαραγωγικού κλάδου και
το ετήσιο ραντεβού των εκα-
τομμυρίων ανθρώπων που
ασχολούνται, ζουν και διατρέ-
φονται από το ελαιόλαδο και
την επιτραπέζια ελιά. Tο Expo
Athens, ένα εκθεσιακό κέντρο
σύγχρονο με εντυπωσιακή αρ-
χιτεκτονική σχεδίαση, βρίσκεται
επί της Αττικής οδού στην έξο-
δο 14 (Γέρακας-Ανθούσα). Δια-
θέτει άνετους και λειτουργι-
κούς χώρους υποδοχής, με
όλες τις ανέσεις και υψηλή πα-
ροχή υπηρεσιών προς τους εκ-
θέτες του. Κατά τη διάρκεια
της ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010 για 3η
συνεχή χρονιά θα πραγματο-
ποιηθούν οι διαγωνισμοί «Κότι-
νος Ποιότητας» και «Κότινος
Συσκευασίας». Για περισσότε-
ρες πληροφορίες και δηλώσεις
συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι
μπορούν να απευθύνονται στη
διοργανώτρια εταιρία Compass
Expo Ltd, τηλ 210-7568888.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2ο Φεστιβάλ Γάλακτος-Τυριού

Το 2ο Φεστιβάλ για το Γάλα και το Τυρί διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό
Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος
και Κρέατος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2009.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη
την αλυσίδα παραγωγής από την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομι-
κών προϊόντων, τη διακίνηση, τη συντήρηση, την πώληση των καινοτόμων
δράσεων των επιχειρήσεων στον τομέα της παραγωγής από την παραγωγή
γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, τη διακίνηση, τη συντήρηση,
την πώληση, την προετοιμασία αυτών των αγαθών στο πιάτο του καταναλωτή,
την παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων των επιχειρήσεων στον τομέα
της παραγωγής, την ενημέρωση για τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς
και των πιστοποιημένων προϊόντων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι
επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα
πραγματοποιηθεί τριήμερη Έκθεση, Συνέδριο για το γάλα και το τυρί στη
σύγχρονη αγορά, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις διαφόρων ειδών τυριών,
ο 2ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών, παρουσιάσεις εταιριών και καινοτο-
μιών, τριήμερες γαστρονομικές παρουσιάσεις με βάση το τυρό, και Διεθνής
Διαγωνισμός Ελληνικών τυριών με τη συμμετοχή Executive chef.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι τριήμερη και οι ώρες λειτουργίας της
είναι στις 2 Οκτωβρίου: 12.00 - 21:00, στις 3 Οκτωβρίου: 10:00 - 21:00 και
στις 4 Οκτωβρίου: 10:00 - 22:00.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερό-
μενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη της Έκθεσης, κ. Ψαχούλια,
τηλ. 210-3610265 και e-mail: info@edpa.gr.